Witaj!

Cieszę się, że tu jesteś, bo to znak, że cenisz swoją prywatność. Ten dokument jest dla Ciebie, a znajdziesz tu znajdziesz zasady przetwarzania danych osobowych oraz wykorzystywania plików cookies (tzw. ciasteczek) i innych technologii śledzących w związku z funkcjonowaniem strony www.iwonawalczak.pl.

Administratorem strony jest Iwona Walczak, 30-733 Kraków, ul. Bagrowa 56/4 – kontakt: [email protected]

  1. Administratorem twoich danych osobowych jest Iwona Walczak, 30-733 Kraków, ul. Bagrowa 56/4.
  2. W sprawach związanych z ochroną danych osobowych oraz szeroko pojętą prywatnością możesz kontaktować się poprzez adres e-mail: [email protected].
  3. W zależności od celu, możemy przetwarzać następujące informacje na Twój temat: imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, dane zawarte w korespondencji , którą do mnie wysyłasz, adres IP, wizerunek (zdjęcie profilowe), aktywność w odniesieniu do wiadomości wysyłanych w ramach newslettera, informacje o systemie operacyjnym i przeglądarce internetowej, z której korzystasz, przeglądane podstrony, czas spędzony na stronie, przejścia pomiędzy poszczególnymi podstronami, kliknięcia w poszczególne linki, źródło, z którego przechodzisz do naszej strony, twój przedział wieku, płeć, twoja przybliżona lokalizacja ograniczona do miejscowości, twoje zainteresowania określone na podstawie aktywności w sieci.
  4. Przekazania nam swoich danych osobowych w większości przypadków dokonujesz sam, poprzez: zapisanie się do newslettera, pozostawienie komentarza, kontakt. Część informacji na twój temat może być automatycznie gromadzona przez narzędzia, z których korzysta strona: mechanizm strony i systemu newsletterowego gromadzą adres IP, informacje na temat twojej aktywności w odniesieniu do treści przesyłanych Ci w ramach newslettera, takich jak otwarcia wiadomości, klikanie w linki itp. Google Analytics gromadzi informacje na temat tego, w jaki sposób korzystasz z naszej strony.
  5. Twoje dane osobowe przetwarzam w następujących celach: wysyłka newslettera, obsługa korespondencji, analiza, statystyka i optymalizacja.
  6. Newsletter – w każdej chwili możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera, klikając w link, znajdujący się w każdej wiadomości wysyłanej w ramach newslettera. Po rezygnacji z newslettera, twoje dane będą nadal przechowywane w mojej bazie w celu identyfikacji subskrybenta powracającego oraz ewentualnej obrony roszczeń związanych z wysyłaniem Ci newslettera, w szczególności na potrzeby wykazania faktu udzielenia przez Ciebie zgody na otrzymywanie newslettera oraz chwili jej wycofania. W każdej chwili możesz zmodyfikować swoje dane podane na potrzeby otrzymywania newslettera, kontaktując się ze mną.
  7. Twoje dane osobowe są przetwarzane przez usługodawców niezbędnych do funkcjonowania strony: hostingodawca, który przechowuje dane na serwerze, dostawca usługi chmury obliczeniowej, w której przechowywane są kopie zapasowe mogące zawierać twoje dane osobowe, dostawca systemu mailingowego, w którym przechowywane są twoje dane, jeżeli jesteś subskrybentem newslettera, podmiot świadczący usługi w zakresie obsługi technicznej, który uzyskuje dostęp do danych oraz pozostali podwykonawcy, którzy uzyskują dostęp do danych, jeżeli zakres ich działań wymaga tego dostępu.
  8. Twoje dane osobowe mogą być udostępniane podmiotom, organom lub instytucjom uprawnionym do uzyskania dostępu do danych na podstawie przepisów prawa, takim jak służby policyjne, bezpieczeństwa, sądy, prokuratury.
  9. Masz prawo do:
    dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii
    sprostowania (poprawiania) swoich danych
    żądania usunięcia danych
    żądania ograniczenia przetwarzania danych
    wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych
    przenoszenia danych
    cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych, jeżeli uprzednio taką zgodę wyraziłeś
    wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych lub innego właściwy organu nadzorczego).
  10. Strona wykorzystuje pliki cookies. Cookies to niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na twoim urządzeniu końcowym (np. komputerze, tablecie, smartfonie), które mogą być odczytywane przez nasz system teleinformatyczny (cookies własne) lub systemy teleinformatyczne podmiotów trzecich (cookies podmiotów trzecich). W plikach cookies mogą być zapisywane i przechowywane określone informacje, do których następnie systemy teleinformatyczne mogą uzyskiwać dostęp w określonych celach.
    Niektóre cookies są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki internetowej, tzn. po jej zamknięciu (tzw. cookies sesyjne). Inne cookies są zachowywane na twoim urządzeniu końcowym i umożliwiają nam rozpoznanie twojej przeglądarki przy kolejnym wejściu na stronę (trwałe cookies). 
  11. Z plików cookies korzystamy na podstawie twojej zgody, za wyjątkiem sytuacji, gdy pliki cookies są niezbędne do prawidłowego świadczenia na twoją rzecz usługi drogą elektroniczną. Taką zgodę wyrażasz poprzez ustawienia swojej przeglądarki internetowej lub dodatkowego oprogramowania wspierającego zarządzanie plikami cookies. Przyjmujemy, że godzisz się na wszystkie pliki cookies przez nas stosowane, które nie są blokowane przez Twoją przeglądarkę lub dodatkowe oprogramowanie, z którego korzystasz. 
  12. Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies w ramach swojej przeglądarki internetowej. Możesz blokować wszystkie lub wybrane pliki cookies. Możesz również blokować pliki cookies konkretnych witryn. W każdej chwili możesz również usunąć zapisane wcześniej pliki cookies oraz inne dane witryn i wtyczek. Przeglądarki internetowe oferują również możliwość korzystania z trybu incognito. Możesz z niego skorzystać, jeśli nie chcesz, by informacje o odwiedzonych stronach i pobranych plikach zostały zapisane w historii przeglądania i pobierania. Pliki cookie utworzone w trybie incognito są usuwane w momencie zamknięcia wszystkich okien tego trybu.
  13. Na stronie funkcjonują pliki cookies podmiotów trzecich: Google Analytics, Facebook, Instagram.
  14. Korzystanie ze strony wiąże się z przesyłaniem zapytań do serwera, na którym przechowywana jest strona. Każde zapytanie skierowane do serwera zapisywane jest w logach serwera. Logi obejmują m.in. twój adres IP, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym z jakiego korzystasz. Logi zapisywane i przechowywane są na serwerze. Dane zapisane w logach serwera nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi ze strony i nie są wykorzystywane przez nas w celu Twojej identyfikacji. Logi serwera stanowią wyłącznie materiał pomocniczy służący do administrowania stroną, a ich zawartość nie jest ujawniana nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem. 
  15. Jeśli chcesz o coś zapytać lub dowiedzieć się czegoś więcej, skontaktuj się poprzez e-mail: [email protected]

Zapisz się do zdrowego newslettera!